Odată cu începerea vieții sexuale, femeile sunt mai predispuse riscului de a dezvolta o afecțiune ginecologică. De aceea, este important să mergi periodic la ginecolog începând cu această vârstă și să fii atentă la regulile de igienă intimă.
Dezechilibrul florei vaginale
Factori precum fluctuațiile hormonale, antibioticele, sistemul imunitar slăbit, dușuri vaginale făcute acasă sau produse dure pot perturba echilibrul natural al vaginului, iar acest lucru poate duce la infecții vaginale. Menținerea unui pH vaginal între 3,4 – 4,5 ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice. Folosește Mastrelle Gel Intim Antibacterian, special conceput pentru utilizare zilnică și în perioada de tratament a infecțiilor urinare și ginecologice, fără parabeni și fără alergeni, ce conține doi agenți antibacterieni, care calmează disconfortul vaginal (iritații, roseață sau mâncărimi) și îmbunătășește microflora naturală. Testat dermatologic și ginecologic cu pH OPTIM DE 3.5.
Infecțiile sau bolile cu transmitere sexuală
Există peste 20 de tipuri de infecții cu transmitere sexuală, cele mai frecvente fiind Chlamydia, Herpes genital, Gonoree, HIV/SIDA, HPV, Sifilis. Folosirea prezervativului reduce semnificativ riscul de infectare, însă nu elimină complet riscul de a contacta sau de a transmite o astfel de infecție. Se poate transmite și prin sex oral sau anal, prin sânge și prin folosirea la comun a unor obiecte de uz personal. De ce e important să te testezi înainte de a avea contact sexual cu cineva? Pentru că atât tu, cât și cealaltă persoană puteți avea o infectie fără să știți acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome). Totodată, infecțiile cu transmitere sexuală netratate pot determina infertilitate sau diverse afecțiuni mai grave.
Infecții vaginale
Mediul vaginal este format din bacterii benefice, numite lactobacili. Aceștia produc acid lactic și contribuie la menținerea unui echilibru al florei vaginale, reducând riscul ca bacteriile și ciupercile să se multiplice. Când acest echilibru este perturbat și pH-ul este afectat, bacteriile și ciupercile au un mediu favorabil pentru multiplicare. Simptomele generale ale infecției vaginale sunt secreții vaginale abundente cu miros neplăcut, iritație, mâncărime.
Folosește Mastrelle Flora Plus capsule vaginale, un produs bazat pe un complex prebiotic activ, vitamine şi acid hialuronic, care calmează durerea, iritațiile, mâncărimile și usturimile din infecții intime. Ajută la prevenirea infecțiilor bacteriene recurente, la prevenirea dezechilibrării florei vaginale pe parcursul tratamentului cu antibiotice, la menținerea pH-ului și florei vaginale echilibrate.
Infecțiile urinare
Infecțiile urinare se produc atunci când bacteriile ajung până la nivelul vezicii urinare. Simptomele infecțiilor urinare sunt durerea sau senzația de usturime la urinare, nevoia de a urina des și apariția de sânge în urină. Cum să previi infecțiile urinare? Hidratează-te; o cantitate suficientă de lichide poate preveni infecțiile urinare prin curățarea tractului urinar și ai grijă la regulile de igienă intimă (pe lângă spălarea periodică cu un gel intim cu pH optim este recomandată ștergerea din față spre spate, schimbarea o dată pe zi a lenjeriei, folosirea prezervativului; încearcă să urinezi imediat după contactul sexual pentru a împiedica bacteriile să ajungă în tractul urinar).
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
2.0K
Vitamine și minerale necesare pentru organism
Vitaminele și mineralele sunt elemente esențiale pentru funcționarea optimă a organismului uman. Aceste substanțe nutritive, necesare în cantități mici, au un rol important în menținerea funcțiilor vitale, susținerea sănătății oaselor,...
2.4K
Cum lupți cu vaginita și candidoza
Secretii abundente cu miros intepator, mancarimi, senzatie de arsura, uscaciune, dureri in timpul actului sexual; aproape orice femeie va recunoaste macar unul dintre aceste...