Middle Aged Doctor Woman

Cură vs stil de viață. Partea II

Citim despre tot felul de „diete minune” sau moduri de a da jos kilogramele nedorite. Dietă sau stil de viață? Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, ne vorbește despre alegeri potrivite organismului nostru.

ALIN POPESCU: Dieta este o componentă a stilului de viață. Stilul de viață este o mare umbrelă sub care intră dieta, mișcarea, orele de somn, alcoolul, fumatul etc. Nu pot spune că dieta este o parte preponderentă a stilului de viață, nu e 51%, dar e o parte viguroasă. Când spui stil de viață, dieta e modul în care tu hrănești organismul cu care îți faci zi de zi treaba. Este grija față de ceea ce tu oferi lumii prin intermediul organismului. Mi-e greu să cred că cineva poate spune “Domnule, eu sunt alcoolic, fumez trei pachete de țigări pe zi, nu dorm noaptea, dar am o dietă perfectă”. Greu de crezut. În general, o anumită dezordine impactează toate categoriile, nu doar în zona de dietă. În general devii sedentar, te dor articulațiile, intervine obezitatea și intri în ceea ce se cheamă un cerc vicios.

În ce privește dieta minune, clar aceasta nu există. Nu există o dietă minune care să acționeze asupra ta, fără contribuția ta. Elementul de bază, și o spun după mai bine de 20 de ani de practică medicală, poate subestimat de mulți, dar extrem de impactant ]n momentul în care el se aplică este disciplina.

Ce înseamnă disciplină? Ascultă interviul cu dr. Alin Popescu.