Middle Aged Doctor Woman

Cură vs stil de viață. Partea I

Citim despre tot felul de „diete minune” sau moduri de a da jos kilogramele nedorite. Dietă sau stil de viață? Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, ne vorbește despre alegeri potrivite organismului nostru.

ALIN POPESCU: Mie nu îmi place cuvântul cură. Dacă vrem să ne schimbăm modul în care privim lucrurile, modul în care gândim mesele, niciodată nu trebuie să o facem cu trebuie: „Mâine trebuie să mănânc linte” sau „Mâine trebuie să mănânc conopidă”. Nu trebuie, e o posibilitate, dar avem echivalențe care ar putea să ne aducă mai multă plăcere. Cred foarte mult că niciodată, nici noi ca profesioniști în sănătate, nici privitorii noștri ca oameni care vor să aibă un standard mai bun de viață nu trebuie să privească mesele ca trebuie.

Pe de altă parte, și o spun cu regret, în România există o variație extrem de mică privind produsele folosite de către populația generală. O prietenă bună spunea la un moment dat că ar fi doar 15. Le-am numărat și eu și nici la mine nu au ieșit mai mult de 18. Sunt foarte puține alimente pe care le folosim uzual. Dacă îndrăznești să scoți mălaiul, cartoful, pâinea și puiul, ai făcut, din păcate, deranj maxim în farfuriile multora. Și atunci e și un îndemn la diversitate, pentru că nu neapărat un produs diferit e mai scump, ci nu îți trece ție prin minte să îl folosești. Iar acesta este un element foarte important: să fim deschiși către variații de produse și către modalități diferite de preparare.

Ascultă interviul cu dr. Alin Popescu.