Apropierea momentului în care îți vei schimba prefixul din 4 în 5 și apariția simptomelor din premenopauză te pot face să te sperii de această etapă a vieții care urmează.
Bufeurile, transpirațiile nocturne, atrofia vaginală, irascibilitatea, anxietatea și multe altele par a fi viitoare bețe în roate în viața de zi cu zi și pentru bunăstarea ta. Însă, după cum bine știi, cu un stil de viață sănătos și o nutriție echilibrată poți face ca aceste simptome să fie ameliorate.
Pe lângă simptomele menopauzei care îți vor da bătăi de cap, scăderea estrogenului poate produce modificări la nivelul sistemelor osos și cardiovascular, ceea ce înseamnă risc crescut de complicații cronice, precum boli cardiovasculare și osteoporoză.
Pentru a-ți menține oasele puternice și a preveni osteoporoza ar trebui să fii atentă la două substanțe nutritive asociate cu sănătatea oaselor: calciul și vitamina D.
Calciul. Cele mai importante surse de calciu sunt: produsele lactate (lapte, iaurt – alege-le pe cele degresate), produsele fortificate cu calciu (pâine, cereale, băuturi din soia), unele legume cu frunze verzi (precum spanacul, cresonul sau varza kale), semințele de susan, fasolea boabe albă, smochinele uscate și peștele care este consumat cu oase (precum sardinele).
Vitamina D. Este important pentru sănătatea oaselor, deoarece ajută la absorbția calciului din alimente. Vitamina D este produsă de piele când te expui la soare. Dar se găsește și în alimente, chiar dacă în cantitate redusă: peștele gras, ouăle, carnea roșie și produsele fortificate cu vitamina D (lactatele, cerealele). În cazul femeilor cu risc de osteoporoză, aportul crescut de vitamina A poate avea un efect negativ asupra sănătății oaselor. Dacă mănânci în mod regulat ficat și produse din ficat, evită să iei suplimente care conțin peste 1.5 mg de vitamina A zilnic. Fii atentă și la suplimentele cu ulei de pește, deoarece acestea conțin frecvent cantități mari de vitamina A.
De asemenea, femeile aflate la post-menopauză au risc crescut de boli cardiovasculare și, prin urmare, este important să te asiguri că ai în alimentație produse care protejează inima. Iată cum să îți menții inima sănătoasă:
Pentru un stil de viață sănătos ar trebui să practici 150 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și o oră pe zi pentru un program de pierdere în greutate, în funcție de nevoile individuale. Mersul pe jos, ciclismul, dansul sau înotul sunt activități care antrenează grupe mai mari de muschi, dar solicită o rezistență mai scăzută. Și nu uita să te hidratezi corespunzător.
Poți încerca Ostart®Plus Ca 1500+ K2+D3 plicuri, un aport substanțial de minerale și vitamine recomandat:
Mai poți încerca și:
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
OSTART - Balance Mg + B6
OSTART®
OSTART - Multivitamine și Minerale
Formula comprimatelor efervescente OSTART Multivitamine & Minerale combina cantitati optime de vitamine...
OSTART - Plus Ca + K1 + D3
Ostart Plus Ca + K1 + D3 este un produs complex...
OSTART - Vital Ca 1500 + D3
OSTART Vital Ca 1500 + D3 este a un complex...
OSTART - Vital Ca + D3
Ostart® Vital Ca + D3 comprimate filmate este a un...
OSTART - Plus Ca + K2 + D3
Ostart®Plus Ca + K2 + D3 comprimate filmate este un...
OSTART - Plus Ca 1500 + K2 + D3
OSTART plus Ca 1500 + K2 + D3 este un...
106
Mai bine previi, decât să tratezi
Mai bine prevenim, decât să tratăm, nu-i așa?Testele de screeeing efectuate devreme pot ajuta la depistarea anumitor boli, cum ar fi cancerul, diabetul și osteoporza la început, când sunt mai...
234
Metode prin care îți poți îmbunătăți viața fără prea mari eforturi
Vrei sa-ti fie bine! Simti ca trebuie sa faci mai mult pentru tine… Te-ai apuca de sport, dar cand? Ai renunta de tot la fast food, dar de unde timp...