Activitatea fizică poate contribui la ameliorarea simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile, durerile articulare și probleme de somn. De asemenea, mișcarea reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, diabet și osteoporoză.
Un stil de viață activ are numeroase beneficii. Activitatea fizică eliberează endorfine, ceea ce poate contribui la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului. Dacă ești prea ocupată pentru un antrenament, găsește alte modalități de a face minim 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Mergi pe jos la birou (dacă este posibil) sau fă o plimbare seara cu o persoană apropiată.
Activitatea fizică regulată contribuie la menținerea unui echilibru ponderal sănătos, dar și la prevenirea creșterii în greutate.
Exercițiile cardiovasculare, cum ar fi mersul pe jos într-un ritm mai alert, alergarea ușoară sau înotul, pot ajuta la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Îți poți menține sau îmbunătăți flexibilitatea și echilibrul prin exerciții de stretching, yoga sau pilates.
Exercițiile care implică rezistența sau impactul, cum ar fi alergarea sau ridicarea de greutăți, contribuie la menținerea densității osoase și la prevenirea osteoporozei.
De asemenea, participarea la activități de fitness reprezintă o oportunitate excelentă de a socializa și de a construi relații cu alți oameni.
Dacă nu ai mai făcut mișcare de ceva timp, este indicat să începi cu pași mici și să contruiești un plan de mișcare potrivit pentru tine. Nu uita, febra musculară este normală, însă durerea nu ar trebui să stea în calea activităților fizice. Aceasta va dispărea treptate, pe măsură ce faci activități fizice.
Iată o serie de activități simple pe care poți să le faci pentru a te menține după vârsta de 50 de ani:
· Mergi mai mult pe jos. Chiar și faptul că faci mișcare 15 minute, în fiecare zi, poate avea un impact asupra sănătății articulațiilor tale. Poți adopta un animal de companie pe care va trebui să-l scoți la plimbare în fiecare zi;
· Urcă și coboară pe scări în loc să iei liftul;
· Dacă ai nepoți, profită de această ocazie pentru a face mișcare. Joacă-te cu ei, ieșiți în parc și, cel mai important, distrați-vă;
· În cazul în care vrei să faci exerciții fizice este indicat să te încălzești. Astfel, îți vei ajuta corpul să se pregătească pentru exercițiile fizice. Este indicat să-ți intinzi musculatura, să faci unele mișcări simple, cum ar fi întinderi, răsuciri, aplecări.
Este important să găsești un sport, un joc sau o activitate care îți place și să-l practici constant.
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
231
Cum avem grijă de noi la menopauză?
Cand se vorbeste despre menopauza, literatura de specialitate enumera peste 20 de simptome. Bufeuri, transpiratii nocturne, tulburari de somn, uscaciune vaginala, dureri de...
220
Stresul, inamicul din dormitor
Folosim din ce in ce mai des expresia “Sunt stresata”. Dar ce inseamna cu adevarat sa fim stresate si care sunt implicatiile stresului asupra sanatatii?Stresul este raspunsul corpului nostru la...