Incontinența urinară la menopauză

Incontinența urinară la menopauză

SănătateArrow Right IconMenopauză
Eye Icon184

Pana sa ajungi in aceasta etapa a vietii, cand venea vorba de menopauza, primul lucru la care te gandeai erau bufeurile, transpiratiile nocturne si insomnia de care auzisei deja ca ar fi extrem de chinuitoare. Nu stiai insa ca menopauza aduce insa o serie intreaga de schimbari in organismul tau, pentru care va trebui sa gasesti solutii astfel incat sa nu simti aceasta perioada ca pe o boala.

Ei bine, una dintre aceste noi probleme cu care te confrunti acum este incontinenta urinara. De ce apare incontinenta urinara in menopauza? In aceasta perioada, tesuturile vaginului si uretrei isi pierd elasticitatea si de aceea este posibil sa simti nevoia frecventa, brusca si puternica de a urina, urmata de o pierdere involuntara de urina sau pierderea urinei atunci cand tusesti, razi sau ridici greutati. Frecvent, pot aparea si infectii ale tractului urinar.

Statisticile spun de altfel ca incontinenta urinara afecteaza in general persoanele in varsta (peste 80% din populatia peste 60 de ani prezinta nicturie), dar nu numai: 1 din 4 femei cu varsta intre 30 si 60 de ani si 1 din 6 femei cu varsta peste 40 de ani prezinta incontinenta urinara.


Ce poti face pentru a tine sub control incontinenta urinara?

  • Sa te hidratezi corespunzator. Deshidratarea induce o iritare suplimentara a vezicii, prin cresterea concentratiei urinei. Limitarea aportului de bauturi carbogazoase, indulcite sintetic, a alcoolului, ceaiului si cafelei elimina iritatiile vezicii urinare.
  • Sa mananci echilibrat. O dieta bogata in fibre este utila, pentru ca previne constipatia, ce poate agrava pierderile necontrolate de urina.
  • Sa incluzi in program exercitii fizice. Activitatea fizica regulata aduce o buna tonifiere a musculaturii pelvine, ceea ce impiedica modificarile pozitiei vezicii.
  • Sa nu mergi la baie preventive. Nu trebuie niciodata fortata evacuarea urinei, prin utilizarea musculaturii pelvine, pentru a nu slabi musculatura sfincterelor.
  • Sa previi infectiile urinare.

Pe langa toate acestea, noi iti recomandam si Uractiv Control, un preparat din extracte vegetale standardizate, vitamine si minerale, conceput pentru a veni in ajutorul pacientilor cu pierderi involuntare de urina si/sau cu nicturie (frecventa crescuta a mictiunilor in timpul noptii).


Uractiv Control contribuie la reducerea frecventei episoadelor de incontinenta urinara. Reduce mictiunile pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor din zona pelviana si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare. Ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare, prin faptul ca mentine nivelul intracelular de magneziu in limite normale.


Uractiv Control contine extract din seminte de dovleac, extract din seminte de soia, magneziu, vitamina B6.


Extractele de seminte de soia si seminte de dovleac contin hormoni vegetali, echilibreaza nivelului hormonal si imbunatatesc troficitatea si elasticitatea musculaturii implicare in mictiune.

Studiile stiintifice au dovedit efectul benefic al extractelor de seminte din seminte de soia si de dovleac la subiecti afectati de pierderi involuntare de urina. Astfel s-a observant la subiecti cu incontinenta urinara si nicturie reducerea frecventei episoadelor de incontinenta urinara, a mictiunilor pe timp de noapte si cresterea gradului de satisfactie in cee ace priveste somnul.

Combinatia de magneziu si vitamina B6 relaxeaza musculatura peretilor vezicii urinare, creste capacitatea de depozitare a vezicii si permite acumularea de urina in cantitati mai mari, fara cresterea presiunii intravezicale.

Se administreaza cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi, fiind recomandata utilizarea in cure de 6-8 saptamani. Uractiv Control poate fi administrat si in asociere cu antibiotice.