Esti intr-o fuga continua si uiti sa ai grija de tine. Esti atenta la nevoile celor dragi, iar la finalul unei zile pline, nu iti mai ramane timp si pentru tine: timp pentru relaxare, timp pentru ritualul de ingrijire pe care il aveai odinioara, timp pentru cartea care sta pe noptiera sau pur si simplu timp pentru a-ti intoarce privirea catre nevoile tale.
Pentru a veni in intampinarea acestora, ti-am pregatit cateva tips&tricks care te vor invata cum sa ai mai multa grija de tine.
Pentru a sti cum sa faci asta, este important insa sa intelegi ce inseamna grija. In functie de nevoile tale, grija poate insemna un tratament de infrumusetare, o iesire cu prietenii, o sesiune de shopping, o baie lunga, o ora de sport, o iesire de weekend sau consultul medical anual care te ajuta sa stii care este starea de sanatate a organismului tau. Grija inseamna insa si sa te cunosti pe tine, sa te accepti, sa iti stii drepturile si sa gasesti in tine curajul de a infrunta greutatile.
Nu suntem invatati sa ne gandim la noi, ci doar la altii, iar relatia noastra cu noi insine ne afecteaza calitatea relatiilor cu ceilalti. Un om care este nemultumit, neimplinit, abatut, trist nu poate sa aduca altceva in vietile persoanelor din jur. Nu ne dam timpul necesar sa ne cunoastem, sa aflam cine suntem cu adevarat, unde suntem si unde vrem sa ne indreptam, ce ne bucura si ce ne intristeaza.
Si pentru ca tot am vorbit despre grija, iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti fie bine.
Sanatatea nu este intotdeauna o prioritate, iar controlul medical anual nu ne-a intrat in obicei. Acesta este principalul punct de la care iti recomandam sa pornesti atunci cand te gandesti la tine.
„Ziua buna se cunoaste de dimineata”. Cunosti proverbul si incerci mereu sa-l transformi in realitate, dar te-ai intrebat cum poti sa faci acest lucru? Nu amana atat de des alarma, trezeste-te de dimineata, mediteaza, fa un dus, mananca bine si bucura-te de o noua zi. Cu cat te trezesti mai tarziu, cu atat nu vei avea timp pentru tine, pentru ritualul de dimineata care te pregateste pentru o noua zi. Asa ca schimba lucrurile daca nu iti plac.
Sportul te ajuta atat din punct de vedere fizic, dar si psihic. Practicarea cu regularitate a unui sport sau a unei activitati in aer liber iti aduce nenumarate beneficii asupra starii de sanatate.
Activitatile personale de multe ori nu isi gasesc locul in agenda ta din cauza programului aglomerat. Dar cu o strategie eficienta in care sa iti rezervi timp pentru un film, o plimbare, o iesire cu prietenii, o masa cu prietena cea buna sunt importante pentru a simti ca iti acorzi timp si tie.
„Ai grija ce mananci”. Citesti astfel de sloganuri mereu, dar le eviti sau nu le pui in practica. Daca munca iti ocupa o mare parte din timp si nu poti sa gatesti, cauta alternative sanatoase.
Viata sociala activa te poate ajuta sa treci peste perioadele complicate. Un telefon, o iesire in oras, o plimbare, o vacanta alaturi de persoanele dragi iti vor prinde bine. Chiar daca esti stresat sau trist si nu prea iti vine sa suni pe nimeni, o convorbire de cateva minute cu o persoana draga iti poate schimba starea de spirit.
Rasfatul este bine-venit pentru o femeie. Si pentru ca martie este luna ta, este un bun moment sa incepi. O ora de bazin, o sedinta de mesaj, un tratament facial sau corporal, alege activitati in functie de preferintele tale si de modul in care te fac sa te simti.
Descopera-ti hobby-urile preferate. Canta, citeste, danseaza, picteaza sau plimba-te cu bicicleta. Te ajuta sa te relaxezi, sa te deconectezi, sa descoperi noi abilitati, sa interactionezi cu persoane noi sau sa-ti cunosti mai bine prietenii. Timpul va deveni prietenul tau si va fi folosit intr-un mod placut.
Nu neglija somnul deoarece ai nevoie de energie pentru toate activitatile pe care le faci pe parcursul zilei. In plus, un somn bun te ajuta sa fii bine, sa arati bine si sa gandesti bine.
Incearca sa te pui pe primul loc si sa faci activitati ce iti aduc o stare de bine.
Iubeste-te mai mult!
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
2.4K
Cum te ferești de iritațiile din zona intimă?
Printre cele mai iritante lucruri ce ti se pot intampla se numara mancarimea pe corp, dar atunci cand apare in zona intima, disconfortul devine total. In destul de multe cazuri,
762
Secretele unei alimentații sănătoase pentru articulații puternice
Sănătatea articulațiilor este esențială pentru mobilitatea și calitatea vieții noastre. Deși adesea ignorate până la apariția durerilor sau a disconfortului, articulațiile au un rol important în fiecare mișcare pe care...