Organismul uman este gazda unei multitudini de microorganisme: bacterii, fungi, virusuri, paraziți. Împreună formează microbiota: orală, intestinală, cutanată sau vaginală. Dintre microorganismele enumerate, unele sunt nocive – pot provoca diferite tipuri de boli, iar altele sunt favorabile – susțin funcționarea mediilor în care se află.
Microbiota intestinală este un ecosistem echilibrat, care se autoreglează constant. Însă, acest echilibru fragil poate fi perturbat destul de ușor. Disbioza (dezechilibrul microbiotei) este asociată cu consecințe nocive pentru gazdă: constipație/diaree, balonare, flatulenţă, tulburări digestive sau alergii.
Se spune că ești ceea ce mănânci. Un organism care primește nutrienți din fructe, legume, semințe și lactate nu poate decât să fie plin de vitalitate, în timp ce mâncarea de tip fast food, slabă în nutrienți sau mâncatul pe fugă și stilul de viață stresant nu pot decât să ducă la probleme de sănătate.
Factorii care determină apariția disbiozei includ:
Tractul intestinal este colonizat de peste 1.000 de specii bacteriene. Intestinul are ca principal rol digestia și reabsorbția alimentelor, dar reprezintă în același timp, centrul imunitar al întregului organism. Epiteliul intestinului funcționează ca o barieră de protecție împotriva agenților patogeni externi, de aceea microflora intestinală are o importanță majoră în menținerea sănătății organismului.
Astfel, este important să știm să citim semnalele unui dezechilibru al florei intestinale.
Gura. Tulburările de microbiom încep din gură, de la microflora bucală. Semnele care apar la nivelul cavității bucale pot fi respirația urât mirositoare sau sângerările gingivale.
Intestinul. Balonarea și flatulența sunt semne ale unui dezechilbru al florei intestinale. În funcție de cât de repede se instalează disconfortul gastric, îți poți da seama unde sunt problemele, în ce zonă a intestinului, în etajul superior (flora de fermentație), de unde semnalele vin mai repede (30 de minute), sau în etajul inferior (floră de putrefacție), situație în care simptomele apar la 2-3 ore după ingerarea alimentelor.
Pielea. Reprezintă ultima barieră. Atunci când este afectată pielea – neurodermite, psoriazis, eczeme, rozaceea – înseamnă că infecțiile și inflamațiile intestinale sunt atât de puternice încât atacă mai mult decât mucusul, celula intestinală și epiteliul.
Pentru sănătatea florei intestinale este indicat să adoptați un stil de viață sănătos și echilibrat care să cuprindă:
Probioticele sunt microorganisme vii ce se întâlnesc pe piața farmaceutică sub forma de comprimate, sirop, plicuri ce se dizolva în apă, tablete masticabile, care atunci când sunt administrate în doze corecte aduc un beneficiu terapeutic organismului uman prin reechilibrarea florei intestinale.
Bonflor® plicuri este un supliment alimentar cu acțiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din probiotice (bacterii lactice benefice), prebiotice și vitamina C.
Complexul probiotic din Bonflor® plicuri este reprezentat de 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume: Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus izolate chiar de la nivelul tractului digestiv. Aceste tulpini au fost selectate datorită capacității crescute de a adera la mucoasa intestinală și de a secreta substanțe benefice organismului uman.
Bonflor® capsule este un supliment alimentar cu actiune de echilibrare a florei intestinale ce are la bază un complex format din tulpini lactice atent selecționate și fructooligozaharide.
Bonflor® capsule conține două dintre cele mai studiate tulpini lactice din lume, Bifidobacterium longum și Lactobacillus rhamnosus. Tulpinile probiotice din compoziția sa sunt cele ce se găsesc natural în flora intestinală sănătoasă. Astfel, Bonflor® capsule va repopula rapid și sigur flora intestinală.
Bonflor® plicuri și Bonflor® capsule sunt indicate pentru:
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
Bonflor - plicuri
Bonflor® plicuri ofera aportul de bacterii lactice benefice dezvoltarii florei intestinale...
Bonflor
Bonflor® capsule ofera aportul de bacterii lactice benefice dezvoltarii florei intestinale...
Bonflor Forte
BONFLOR FORTE capsule conţine un complex simbiotic format din tulpini de Lactobacillus spp...
342
Cum avem grijă de noi la menopazuă
Cand se vorbeste despre menopauza, literatura de specialitate enumera peste 20 de simptome. Bufeuri, transpiratii nocturne, tulburari de somn, uscaciune vaginala, dureri de...
310
Ești sigură că îți trebuie doar un lubrifiant?
Uscaciunea vaginala poate aparea oricand in viata unei femei si se datoreaza in principal scaderii nivelului de estrogen. In mod natural, peretii vaginali...