In medie, 12% dintre femei au probleme cu somnul. Cu cat se apropie de 50 de ani, procentul creste dramatic la 40%. Problemele legate de somn devin mai comune si se inrautatesc in timpul premenopauzei.
Ce inseamna un „somn bun”? 7-8 ore de somn neintrerupt pe noapte! Vei spune ori ca n-ai nevoie de atat de mult, ori ca ai nevoie de mult mai mult. In general, daca te trezesti periodic in timpul noptii si simti sa somnul nu este odihnitor, atunci e clar ca nu ai parte de un somn bun.
Bufeurile si transpiratia, cele mai intalnite simptome ale menopauzei, pot face ca somnul sa fie dificil. Potrivit specialistilor, aproximativ 61% dintre femeile aflate la menopauza au probleme de somn. Insomnia la menopauza poate duce la alte probleme, cum ar fi somnolenta in timpul zilei.
Pentru femeile aflate la menopauza, scaderea productiei de anumiti hormoni – estrogen si progesteron – poate creste probabilitatea de a dezvolta apnee obstructiva in somn, potrivit specialistilor. Acesti hormoni ajuta la mentinerea cailor respiratorii deschise prin tonifierea muschilor din gat. Cand hormonii scad, creste riscul aparitiei apneei obstructive in somn.
Vestea buna este ca insomnia la menopauza este temporara. Insomnia va trece odata cu menopauza. Pana atunci, daca iti creezi un mediu odihnitor, daca respecti o rutina de somn si daca vei evita sa dormi in timpul zilei, cu siguranta te vei odihni mai bine noaptea.
Crearea spatiului de somn
Creeaza o rutina de somn
Regleaza rutina zilnica
Daca insomnia te viziteaza din cand in cand, atunci iti recomandam Bien Dormir Forte. Prin combinatia de extract uscat de passiflora, mac californian si melatonina, contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi si la atenuarea tulburarilor de somn. Poti lua o capsula pe seara daca lucrezi pe timp de noapte sau in conditii de iluminare artificiala, daca schimba fusul orar, ai o perioada super incarcata sau te confrunti cu o oboseala cronica. De asemenea, BienDormir Forte este recomandat si persoanelor varstnice, la care secretia fiziologica de melatonina este redusa.
In cazul in care insomnia ta este cronica, iti recomandam Bien Dormir Rapid. Prin continutul sau de extract uscat de valeriana, passiflora si mac californian, produce o stare de relaxare necesara instalarii somnului, imbunatateste calitatea acestuia, asigurand functionarea organismului in conditii optime. Bien Dormir Rapid vine in sprijinul persoanelor care au tulburari ale duratei si calitatii somului, insomnii cauzate de starile de neliniste, stres sau tensiune nervoasa.
Pentru calmarea bufeurilor, transpiratiilor nocturne si starilor de iritabilitate, iti recomandam Mastrelle Meno I. In perioada de instalare a menopauzei, combinatia dintre extractele de Cimicifuga racemosa si Vitex agnus-castus are efecte pozitive asupra bufeurilor, transpiratiilor nocturne si tulburarilor de somn. Extractul de Rhodiola rosea amelioreaza semnificativ anxietatea, stresul si alte stari emotionale negative, iar melisa induce instalarea unei stari de relaxare si calm, necesara restabilirii echilibrului emotional. Vitamina B6 este deseori denumita vitamina „antistres” deoarece reduce efectele negative ale stresului asupra sistemului nervos, ajutand la reglarea somnului si a bunei dispozitii.
Dacă găsești interesant acest articol îți recomandăm să citești și cele de mai jos!
221
Incontinența urinară la menopauză
Pana sa ajungi in aceasta etapa a vietii, cand venea vorba de menopauza, primul lucru la care te gandeai erau bufeurile, transpiratiile nocturne si insomnia de care auzisei deja ca...
254
Moștenirea genetică joacă un rol important în apariția menopauzei
Menopauza nu este o boala, ci o etapa fiziologica in viata femeilor. Varsta la care incepe sa se instaleze este, conform statisticilor, de 50 de ani. Sunt insa si cazuri...